Yakitori Kippendij met Noedels
VLEES RECEPTEN | MAALTIJD
De Yakitori Kippendij met Noedels is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een snelle en gezonde maaltijd. Met malse kippendijreepjes gemarineerd in Japanse kruiden, geroosterde sugarsnaps en paprika, en noedels gecoat in Yakitorisaus is dit gerecht een ware smaakexplosie. Garneer het met wat rode peper en bosui voor een extra kick. Serveer het met een vleugje Atjar Tjampoer voor een compleet Aziatisch gerecht.
Werkwijze:
- Kook ruim voldoende water en zet de warmtebron uit. Doe hierin de noedels en laat ze in 4 á 5 minuten garen.
- Giet de noedels af en spoel ze af met koud water. Meng ze met een beetje olie.
- Snijd de kippendijfilet in reepjes en kruid ze met de kipkruiden Japanse stijl.
- Snijd de paprika in blokjes en bak ze samen met de sugarsnaps en kip gaar.
- Rijg de gekruide kip aan een spiesje en dip ze in de Yakitorisaus.
- Meng de overgebleven Yakitorisaus, paprika, sugarsnaps, fijn gesneden bosui met de noedels. Vul hiermee het menuschaaltje en plaats bovenop de kipspies.
- Garneer het gerecht af met wat fijngesneden rode peper en bosui. Voeg eventueel ook wat Atjar Tjampoer toe.
Grondstoffen:
- 125 gram kippendij
- 75 gram sugarsnaps
- 50 gram rode paprika
- Bosui
- Rode peper
Benodigdheden:
- 150 gram gegaarde noedels
Go-Tan | Art. Nr. 126803600 - 5 gram kipkruiden Japanse stijl
Epos | Art. Nr. 121321120 - 100 gram Yakitorisaus
Epos | Art. Nr. 121356255 - Atjar Tjampoer
Go-Tan | Art. Nr. 126800210 - Menuschaal B227x178x50
Weidelco | Art. Nr. 111146250
Yakitori Kippendij met Noedels
VLEES RECEPTEN | MAALTIJD
De Yakitori Kippendij met Noedels is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een snelle en gezonde maaltijd. Met malse kippendijreepjes gemarineerd in Japanse kruiden, geroosterde sugarsnaps en paprika, en noedels gecoat in Yakitorisaus is dit gerecht een ware smaakexplosie. Garneer het met wat rode peper en bosui voor een extra kick. Serveer het met een vleugje Atjar Tjampoer voor een compleet Aziatisch gerecht.
Grondstoffen:
- 125 gram kippendij
- 75 gram sugarsnaps
- 50 gram rode paprika
- Bosui
- Rode peper
Benodigdheden:
- 150 gram gegaarde noedels
Go-Tan | Art. Nr. 126803600 - 5 gram kipkruiden Japanse stijl
Epos | Art. Nr. 121321120 - 100 gram Yakitorisaus
Epos | Art. Nr. 121356255 - Atjar Tjampoer
Go-Tan | Art. Nr. 126800210 - Menuschaal B227x178x50
Weidelco | Art. Nr. 111146250
Werkwijze:
- Kook ruim voldoende water en zet de warmtebron uit. Doe hierin de noedels en laat ze in 4 á 5 minuten garen.
- Giet de noedels af en spoel ze af met koud water. Meng ze met een beetje olie.
- Snijd de kippendijfilet in reepjes en kruid ze met de kipkruiden Japanse stijl.
- Snijd de paprika in blokjes en bak ze samen met de sugarsnaps en kip gaar.
- Rijg de gekruide kip aan een spiesje en dip ze in de Yakitorisaus.
- Meng de overgebleven Yakitorisaus, paprika, sugarsnaps, fijn gesneden bosui met de noedels. Vul hiermee het menuschaaltje en plaats bovenop de kipspies.
- Garneer het gerecht af met wat fijngesneden rode peper en bosui. Voeg eventueel ook wat Atjar Tjampoer toe.