Gebakken aardappelen met zacht gegaard buikspek en Haricots verts | Weidelco
Sla naar hoofdinhoud Sla naar footer

Gebakken aardappelen met zacht gegaard buikspek en Haricots verts

KERST RECEPTEN

Ontdek een heerlijk recept voor gebakken aardappelen met zacht gegaard buikspek en haricots verts met spek. De zachte garing van het buikspek met een smaakvolle marinade wordt gecombineerd met knapperige gebakken aardappelen, gemarineerd in een verrukkelijke kruidenolie. Voeg daarbij haricots verts omwikkeld met spek voor een smaakexplosie op je bord.


Werkwijze zacht gegaard buikspek:

  1. Meng de ingrediënten en marineer de varkensbuik.
  2. Doe de varkensbuik in een kookzak en voeg de overtollige marinade toe. Laat deze minimaal 4 dagen rusten en doorkleuren.
  3. Gaar het vlees sous vide op 65ºC met 100% stoom gedurende 12 uur.
  4. Laat het vlees goed terug koelen.
  5. Halveer de varkensbuik in de lengte en snijd mooie courante plakjes van maximaal 0,5 cm dikte.
  6. Presenteer de lapjes dakpansgewijs en bedek het vlees met Asian Black Pepper Sauce van Verstegen.
  7. Decoreer het af met sesamzaadjes en verse bieslook.

Werkwijze gebakken aardappelen:

  1. Gebruik aardappelpartjes, Roseval of een andere soort naar keuze.
  2. Marineer de aardappelen met de kruidenolie Magic Zeezout & Rozemarijn marinade.
  3. Gaar en bak de aardappelen in de steamer.
  4. Presenteer naar gewenste portie.

Werkwijze Haricots Verts met spek:

  1. Maak de Haricots Verts schoon en kook ze 5-8 minuten beetgaar.
  2. Spoel af onder de koude kraan.
  3. Neem telkens 10-12 boontjes en rol er een plakje ontbijtspek omheen.
  4. Gaar in de steamer op combistand 140ºC met 40% vocht nog even 4 minuten na om het spek een kleurtje te geven.

Ingrediënten:

Zacht Gegaard Buikspek:

Per kg vlees:

  • Buikspek
  • 100 gram Sparerib Gourmet marinade Raps
  • 10 gram Barbecue 2000 Raps
  • 10 gram Tumblingmix poeder Qualité d’Or
  • 4 gram Colorozo zout
  • 4 gram Keukenzout

Gebakken Aardappelen:

  • Aardappelpartjes, Roseval of een andere soort naar keuze.
  • Kruidenolie Magic Zeezout & Rozemarijn marinade.

Haricots Verts met Spek:

  • Haricots Verts
  • Plakjes ontbijtspek

Gebakken aardappelen met zacht gegaard buikspek en Haricots verts

KERST RECEPTEN

Ontdek een heerlijk recept voor gebakken aardappelen met zacht gegaard buikspek en haricots verts met spek. De zachte garing van het buikspek met een smaakvolle marinade wordt gecombineerd met knapperige gebakken aardappelen, gemarineerd in een verrukkelijke kruidenolie. Voeg daarbij haricots verts omwikkeld met spek voor een smaakexplosie op je bord.

Ingrediënten:

Zacht Gegaard Buikspek:

Per kg vlees:

  • Buikspek
  • 100 gram Sparerib Gourmet marinade Raps
  • 10 gram Barbecue 2000 Raps
  • 10 gram Tumblingmix poeder Qualité d’Or
  • 4 gram Colorozo zout
  • 4 gram Keukenzout

Gebakken Aardappelen:

  • Aardappelpartjes, Roseval of een andere soort naar keuze.
  • Kruidenolie Magic Zeezout & Rozemarijn marinade.

Haricots Verts met Spek:

  • Haricots Verts
  • Plakjes ontbijtspek

Werkwijze zacht gegaard buikspek:

  1. Meng de ingrediënten en marineer de varkensbuik.
  2. Doe de varkensbuik in een kookzak en voeg de overtollige marinade toe. Laat deze minimaal 4 dagen rusten en doorkleuren.
  3. Gaar het vlees sous vide op 65ºC met 100% stoom gedurende 12 uur.
  4. Laat het vlees goed terug koelen.
  5. Halveer de varkensbuik in de lengte en snijd mooie courante plakjes van maximaal 0,5 cm dikte.
  6. Presenteer de lapjes dakpansgewijs en bedek het vlees met Asian Black Pepper Sauce van Verstegen.
  7. Decoreer het af met sesamzaadjes en verse bieslook.

Werkwijze gebakken aardappelen:

  1. Gebruik aardappelpartjes, Roseval of een andere soort naar keuze.
  2. Marineer de aardappelen met de kruidenolie Magic Zeezout & Rozemarijn marinade.
  3. Gaar en bak de aardappelen in de steamer.
  4. Presenteer naar gewenste portie.

Werkwijze Haricots Verts met spek:

  1. Maak de Haricots Verts schoon en kook ze 5-8 minuten beetgaar.
  2. Spoel af onder de koude kraan.
  3. Neem telkens 10-12 boontjes en rol er een plakje ontbijtspek omheen.
  4. Gaar in de steamer op combistand 140ºC met 40% vocht nog even 4 minuten na om het spek een kleurtje te geven.

Blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en kennisupdates