Tandoori kip met rijst | Weidelco
Sla naar hoofdinhoud Sla naar footer

Tandoori kip met rijst

VLEES RECEPTEN

Ervaar de vertrouwde en geliefde smaak van Tandoori met onze klassieke Kip Tandoori met rijst. Een tijdloze favoriet die nooit teleurstelt. Verwen je klanten met de authentieke kruiden en smaken van dit gerecht, waarbij malse stukjes kip perfect zijn gemarineerd in Tandoori saus en geserveerd worden met zachte, aromatische rijst. Deze heerlijke klassieker is een garantie voor tevredenheid en laat iedereen genieten van de onweerstaanbare smaak die Tandoori zo populair maakt.


Werkwijze:

1. Voorbereiding van het Kipdijenvlees en Groenten:

- Snijd het kipdijenvlees in blokjes.
- Gaar de kipblokjes in de combisteamer op 125°C met 40% vocht gedurende ongeveer 35 minuten.

2. Garing van de Groenten:

- Gaar de groenten in de steamer of in een pan tot ze beetgaar zijn. Dit kan tegelijkertijd met de kipblokjes of apart, afhankelijk van de kooktijden van de gebruikte groenten.

3. Mengen van Kip, Groenten en Saus:

- Meng de gegaarde kipblokjes met de gegaarde groenten in een grote kom.
- Voeg de saus naar keuze toe en meng dit rustig door tot alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de saus.

4. Optioneel: Toevoegen van Kokosmelk:

- Voeg indien gewenst een scheutje kokosmelk toe aan het mengsel voor extra smaak en romigheid. Meng opnieuw om de kokosmelk gelijkmatig te verdelen.

5. Serveren met Rijst:

- Serveer het kip- en groentemengsel bovenop een bedje van gestoomde rijst.

Serveertip:

- Garneer het gerecht eventueel met verse koriander, lente-ui of gehakte pinda's voor extra smaak en textuur.

Dit heerlijke gerecht van kip en groenten in kokossaus is nu klaar om te serveren. Geniet van de combinatie van smaken en texturen, samen met de zijdezachte rijst!

Grondstoffen:

  • 1000 Gram Kipdijen vlees
  • 1000 Gram Bloemkool roosjes
  • 500 Gram Courgette
  • 300 Gram Paprika rood
  • 200 Gram Rode ui

Benodigdheden:

  • 600 Gram Tandoori Buttermilch saus
    Tijdelijk 13,5% korting

    Qualité d'Or | Art. Nr. 123052600

Tandoori kip met rijst

VLEES RECEPTEN

Ervaar de vertrouwde en geliefde smaak van Tandoori met onze klassieke Kip Tandoori met rijst. Een tijdloze favoriet die nooit teleurstelt. Verwen je klanten met de authentieke kruiden en smaken van dit gerecht, waarbij malse stukjes kip perfect zijn gemarineerd in Tandoori saus en geserveerd worden met zachte, aromatische rijst. Deze heerlijke klassieker is een garantie voor tevredenheid en laat iedereen genieten van de onweerstaanbare smaak die Tandoori zo populair maakt.

Grondstoffen:

  • 1000 Gram Kipdijen vlees
  • 1000 Gram Bloemkool roosjes
  • 500 Gram Courgette
  • 300 Gram Paprika rood
  • 200 Gram Rode ui

Benodigdheden:

  • 600 Gram Tandoori Buttermilch saus
    Tijdelijk 13,5% korting

    Qualité d'Or | Art. Nr. 123052600

Werkwijze:

1. Voorbereiding van het Kipdijenvlees en Groenten:

- Snijd het kipdijenvlees in blokjes.
- Gaar de kipblokjes in de combisteamer op 125°C met 40% vocht gedurende ongeveer 35 minuten.

2. Garing van de Groenten:

- Gaar de groenten in de steamer of in een pan tot ze beetgaar zijn. Dit kan tegelijkertijd met de kipblokjes of apart, afhankelijk van de kooktijden van de gebruikte groenten.

3. Mengen van Kip, Groenten en Saus:

- Meng de gegaarde kipblokjes met de gegaarde groenten in een grote kom.
- Voeg de saus naar keuze toe en meng dit rustig door tot alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de saus.

4. Optioneel: Toevoegen van Kokosmelk:

- Voeg indien gewenst een scheutje kokosmelk toe aan het mengsel voor extra smaak en romigheid. Meng opnieuw om de kokosmelk gelijkmatig te verdelen.

5. Serveren met Rijst:

- Serveer het kip- en groentemengsel bovenop een bedje van gestoomde rijst.

Serveertip:

- Garneer het gerecht eventueel met verse koriander, lente-ui of gehakte pinda's voor extra smaak en textuur.

Dit heerlijke gerecht van kip en groenten in kokossaus is nu klaar om te serveren. Geniet van de combinatie van smaken en texturen, samen met de zijdezachte rijst!

Blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en kennisupdates