Yakitori Kippendij met Noedels | Weidelco
Sla naar hoofdinhoud Sla naar footer

Yakitori Kippendij met Noedels

VLEES RECEPTEN | MAALTIJD

De Yakitori Kippendij met Noedels is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een snelle en gezonde maaltijd. Met malse kippendijreepjes gemarineerd in Japanse kruiden, geroosterde sugarsnaps en paprika, en noedels gecoat in Yakitorisaus is dit gerecht een ware smaakexplosie. Garneer het met wat rode peper en bosui voor een extra kick. Serveer het met een vleugje Atjar Tjampoer voor een compleet Aziatisch gerecht.


Werkwijze:

  1. Kook ruim voldoende water en zet de warmtebron uit. Doe hierin de noedels en laat ze in 4 á 5 minuten garen.
  2. Giet de noedels af en spoel ze af met koud water. Meng ze met een beetje olie.
  3. Snijd de kippendijfilet in reepjes en kruid ze met de kipkruiden Japanse stijl.
  4. Snijd de paprika in blokjes en bak ze samen met de sugarsnaps en kip gaar.
  5. Rijg de gekruide kip aan een spiesje en dip ze in de Yakitorisaus.
  6. Meng de overgebleven Yakitorisaus, paprika, sugarsnaps, fijn gesneden bosui met de noedels. Vul hiermee het menuschaaltje en plaats bovenop de kipspies.
  7. Garneer het gerecht af met wat fijngesneden rode peper en bosui. Voeg eventueel ook wat Atjar Tjampoer toe.

Grondstoffen:

  • 125 gram kippendij
  • 75 gram sugarsnaps
  • 50 gram rode paprika
  • Bosui
  • Rode peper

Benodigdheden:

  • 150 gram gegaarde noedels
    Go-Tan | Art. Nr. 126803600
  • 5 gram kipkruiden Japanse stijl
    Epos | Art. Nr. 121321120
  • 100 gram Yakitorisaus
    Epos | Art. Nr. 121356255
  • Atjar Tjampoer
    Go-Tan | Art. Nr. 126800210
  • Menuschaal B227x178x50
    Weidelco | Art. Nr. 111146250

Yakitori Kippendij met Noedels

VLEES RECEPTEN | MAALTIJD

De Yakitori Kippendij met Noedels is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een snelle en gezonde maaltijd. Met malse kippendijreepjes gemarineerd in Japanse kruiden, geroosterde sugarsnaps en paprika, en noedels gecoat in Yakitorisaus is dit gerecht een ware smaakexplosie. Garneer het met wat rode peper en bosui voor een extra kick. Serveer het met een vleugje Atjar Tjampoer voor een compleet Aziatisch gerecht.

Grondstoffen:

  • 125 gram kippendij
  • 75 gram sugarsnaps
  • 50 gram rode paprika
  • Bosui
  • Rode peper

Benodigdheden:

  • 150 gram gegaarde noedels
    Go-Tan | Art. Nr. 126803600
  • 5 gram kipkruiden Japanse stijl
    Epos | Art. Nr. 121321120
  • 100 gram Yakitorisaus
    Epos | Art. Nr. 121356255
  • Atjar Tjampoer
    Go-Tan | Art. Nr. 126800210
  • Menuschaal B227x178x50
    Weidelco | Art. Nr. 111146250

Werkwijze:

  1. Kook ruim voldoende water en zet de warmtebron uit. Doe hierin de noedels en laat ze in 4 á 5 minuten garen.
  2. Giet de noedels af en spoel ze af met koud water. Meng ze met een beetje olie.
  3. Snijd de kippendijfilet in reepjes en kruid ze met de kipkruiden Japanse stijl.
  4. Snijd de paprika in blokjes en bak ze samen met de sugarsnaps en kip gaar.
  5. Rijg de gekruide kip aan een spiesje en dip ze in de Yakitorisaus.
  6. Meng de overgebleven Yakitorisaus, paprika, sugarsnaps, fijn gesneden bosui met de noedels. Vul hiermee het menuschaaltje en plaats bovenop de kipspies.
  7. Garneer het gerecht af met wat fijngesneden rode peper en bosui. Voeg eventueel ook wat Atjar Tjampoer toe.

Blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en kennisupdates