Beef Tataki
KERST RECEPTEN
Proef de verfijnde smaken van Beef Tataki, een traditioneel Japans gerecht dat de perfecte balans tussen texturen en smaken biedt. Het malse rundvlees wordt eerst dichtgeschroeid in boter en vervolgens verder gerijpt in de steamer voor optimale sappigheid. De dunne plakjes vlees worden kunstig gedecoreerd met oosterse zwarte pepersaus of wasabi mayonaise, sesamzaadjes, gehakte knoflook en lente-ui. Een elegante en smaakvolle keuze als voorgerecht of als lichte maaltijd. Oishi! (Heerlijk!)
Werkwijze:
- Haal het rundvlees uit de vacuümverpakking en dep het droog. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Verhit ruim boter in een pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht totdat het mooi bruin is.
- Plaats het vlees vervolgens in de steamer en laat het verder rijpen op 45ºC hete lucht (zonder vocht) gedurende twee uur. Dit voorkomt verdere vochtuittreding.
- Laat het vlees afkoelen en snijd het in dunne plakjes.
- Decoreer de Beef Tataki met oosterse zwarte pepersaus of wasabi mayonaise voor een pittige kick.
- Garneer met sesamzaadjes, gehakte knoflook (Bresc) en verse lente-ui voor extra smaak en textuur.
Ingrediënten:
- Mals rundvlees
- Boter
- Oosterse zwarte pepersaus of wasabi mayonaise
- Sesamzaadjes
- Gehakte knoflook (Bresc)
- Lente-ui
Beef Tataki
KERST RECEPTEN
Proef de verfijnde smaken van Beef Tataki, een traditioneel Japans gerecht dat de perfecte balans tussen texturen en smaken biedt. Het malse rundvlees wordt eerst dichtgeschroeid in boter en vervolgens verder gerijpt in de steamer voor optimale sappigheid. De dunne plakjes vlees worden kunstig gedecoreerd met oosterse zwarte pepersaus of wasabi mayonaise, sesamzaadjes, gehakte knoflook en lente-ui. Een elegante en smaakvolle keuze als voorgerecht of als lichte maaltijd. Oishi! (Heerlijk!)
Ingrediënten:
- Mals rundvlees
- Boter
- Oosterse zwarte pepersaus of wasabi mayonaise
- Sesamzaadjes
- Gehakte knoflook (Bresc)
- Lente-ui
Werkwijze:
- Haal het rundvlees uit de vacuümverpakking en dep het droog. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Verhit ruim boter in een pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht totdat het mooi bruin is.
- Plaats het vlees vervolgens in de steamer en laat het verder rijpen op 45ºC hete lucht (zonder vocht) gedurende twee uur. Dit voorkomt verdere vochtuittreding.
- Laat het vlees afkoelen en snijd het in dunne plakjes.
- Decoreer de Beef Tataki met oosterse zwarte pepersaus of wasabi mayonaise voor een pittige kick.
- Garneer met sesamzaadjes, gehakte knoflook (Bresc) en verse lente-ui voor extra smaak en textuur.