Curry van pompoen, paprika en ananas | Weidelco
Sla naar hoofdinhoud Sla naar footer

Curry van pompoen, paprika en ananas

VEGETARISCHE RECEPTEN

De curry van pompoen, paprika en ananas is een verrukkelijk gerecht dat de smaken van Azië samenbrengt in een heerlijke en voedzame maaltijd. De combinatie van verse groenten, kruiden en kokosmelk zorgt voor een rijke en aromatische smaakbeleving.


Werkwijze:

  1. Snijd de flespompoen, paprika en ananas in stukken en bak ze aan in wat olie.
  2. Voeg de gehakte sjalotten, gember, citroengras, peper, curry en knoflook toe.
  3. Blus af met kokosmelk en laat het geheel gaar koken.
  4. Stoom de rijst gaar.
  5. Serveer de curry met rijst en bestrooi met de gesneden koriander en munt.

Grondstoffen:

  • Flespompoen | 3 stuks
  • Paprika rood | 3 stuks
  • Paprika geel | 3 stuks
  • Ananas | 2 plakken
  • Limoenblaadjes | 8 stuks
  • Koriander gesneden | 5 gram
  • Mint gesneden | 5 gram

Benodigdheden:

  • Sjalotten gehakt | 100 gram
    Bresc | Art. Nr. 122761200
  • Knoflook gehakt | 25 gram
    Bresc | Art. Nr. 122760450
  • WOKpeper | 50 gram
    Bresc | Art. Nr. 122762500
  • WOKgember | 50 gram
    Bresc | Art. Nr. 122762400
  • Citroengraspuree | 50 gram
    Bresc | Art. Nr. 122760900
  • Thaise gele curry | 50 gram
    Bresc | Art. Nr. 122764350
  • Kokosmelk | 500 gram
    Go-tan | Art. Nr. 126802600
  • Rijst | 750 gram
    Qualité d'Or | Art. Nr. 125205445
  • Novato 227x78x35
    Weidelco | Art. Nr. 111146240

Curry van pompoen, paprika en ananas

VEGETARISCHE RECEPTEN

De curry van pompoen, paprika en ananas is een verrukkelijk gerecht dat de smaken van Azië samenbrengt in een heerlijke en voedzame maaltijd. De combinatie van verse groenten, kruiden en kokosmelk zorgt voor een rijke en aromatische smaakbeleving.

Grondstoffen:

  • Flespompoen | 3 stuks
  • Paprika rood | 3 stuks
  • Paprika geel | 3 stuks
  • Ananas | 2 plakken
  • Limoenblaadjes | 8 stuks
  • Koriander gesneden | 5 gram
  • Mint gesneden | 5 gram

Benodigdheden:

  • Sjalotten gehakt | 100 gram
    Bresc | Art. Nr. 122761200
  • Knoflook gehakt | 25 gram
    Bresc | Art. Nr. 122760450
  • WOKpeper | 50 gram
    Bresc | Art. Nr. 122762500
  • WOKgember | 50 gram
    Bresc | Art. Nr. 122762400
  • Citroengraspuree | 50 gram
    Bresc | Art. Nr. 122760900
  • Thaise gele curry | 50 gram
    Bresc | Art. Nr. 122764350
  • Kokosmelk | 500 gram
    Go-tan | Art. Nr. 126802600
  • Rijst | 750 gram
    Qualité d'Or | Art. Nr. 125205445
  • Novato 227x78x35
    Weidelco | Art. Nr. 111146240

Werkwijze:

  1. Snijd de flespompoen, paprika en ananas in stukken en bak ze aan in wat olie.
  2. Voeg de gehakte sjalotten, gember, citroengras, peper, curry en knoflook toe.
  3. Blus af met kokosmelk en laat het geheel gaar koken.
  4. Stoom de rijst gaar.
  5. Serveer de curry met rijst en bestrooi met de gesneden koriander en munt.

Blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en kennisupdates